Tel: +44(0)2032876013 / Email: info@aimcapitalpartners.com
Cyprus

Kıbrıs Vatandaşlığı

Kıbrıs, 3 ay gibi kısa bir sürede AB vatandaşlığına giden yolun anahtarıdır. Vatandaşlık en az 2 milyon € değerinde gayrimenkul yatırımı ile elde edilebilecektir. Kıbrıs Cumhuriyeti Türkiye’nin güneyinde, Yunanistan’ın ise doğusunda yer alan bir adadır. Ada, jeopolitik konumu ve etkileyici vergi indirimleri ile dünyanın her yerinden yatırımcı çekmektedir. Ada, ‘Doğu ile Batı arasındaki köprü’ olarak anılmaktadır. Kıbrıs, AB üye ülkelerden birisidir ve Kıbrıs’taki işletmelerin dünyanın en büyük serbest ticaret bölgelerinden birine erişimi bulunmaktadır. Adada genel olarak sıcak ve istikrarlı bir iklim vardır.

  • 160’dan fazla ülkeye vizesiz seyahat
  • Bağış seçeneği bulunmamaktadır
  • Hızlı başvuru değerlendirme (yaklaşık 3 ay)
  • İkamet gereksinimi bulunmamaktadır
  • Giriş koşulları sağlandığı takdirde yüksek kabul oranı.
  • Yatırımcının en az 3 yıl boyunca ülkede yatırım yapması gerekmektedir
    • Arkeolojik bulgulara göre Kıbrıs’ta insanlar ilk defa 10,000 yıl önce bulundu.

 

  • Kıbrıs’ta iki uluslararası havalimanı bulunur: Larnaca ve Paphos.
  • Kıbrıs’ta ortalama yaşam süresi erkekler için 76, kadınlar için ise 80’dir.
  • Kıbrıs, kişi başına GSYİH açısından dünyanın en büyük 29. ülkesidir.
  • Kıbrıs’ta veraset vergisi bulunmamaktadır.

 

Ülkenin GSYH’sinin %80’ini oluşturan hizmet sektörüyle birlikte ülkenin ekonomik görünümü sürekli olarak iyileşmektedir. Yakın zamanda Kıbrıs’ta ülkenin GSYH’sinin yaklaşık %300-3000 kadarı değerinde offshore gaz rezervi bulunmuştur. Gaz keşfi, halihazırda gelişmiş olan turizm sektörünü daha da ileriye taşıyacak ve yeni yatırımlarla birlikte adaya büyük bir refah kaynağı olacaktır. Dahası, Kıbrıs gemicilik sektörü dünyadaki onuncu en büyük gemi filosu ile son derece gelişmiştir.

Bedava Bilgi Formu indirin

Daha çok öğrenmek için bilgi formumuzu okuyun.

Tıklayarak, Bizim gizlilik poliçemizi kabul etmiş olursunuz.

Yatırım Seçenekleri

Kıbrıs vatandaşlığı aşağıdaki seçeneklerden en az birini gerçekleştirerek hak kazanılabilir.

  • Gayrimenkul Yatırımı

Ana başvuru sahibinin Kıbrıs’ta en az 2 milyon € değerinde gayrimenkul yatırımı yapması gerekir. Başvuru sahibi yatırımını 3 yıl sonra satabilir ancak 500,000 € değerinde mülkünü daima Kıbrıs’ta tutması gerekir.

  • Kıbrıs’ta Mevcut Şirket veya İş Yatırımı

Başvuru sahipleri Kıbrıs’taki mevcut bir iş ya da şirkete en az 2 milyon € değerinde yatırım yapabilir. Yatırım birden fazla şirkete yapılabilir ancak şirketin yatırım hedeflerini gerçekleştirebilmek için yeterli miktarda fon sahibi olunması gerekir. Şirketin yatırım hedefleri iş planında açıkça ifade edilmelidir. Ayrıca şirketin Kıbrıs’ta ikamet etmesi ve en az 5 çalışanı olması gerekir.
Yatırım seçeneği kapsamında en az 500,000 € Kıbrıs’ta mülk yatırımı da yapılması gerekmektedir. Yatırımla Kıbrıs Vatandaşlığı düzenlemeleri gereğince Kıbrıs’ta sürekli olarak en az 500,000 € değerinde mülk sahibi olmanız gerekmektedir.

  • Finansal Varlık Yatırımı

Kıbrıs Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu tarafından lisanslanmış finansal varlıklara en az 2 milyon € değerinde yatırım yapılması yatırım programıyla Kıbrıs vatandaşlığına hak kazanmanın yolunu açacaktır.
Bu yatırım seçeneği kapsamında en az 500,000€ tutarında Kıbrıs mülk yatırımı da yapılması gerekecektir. Yatırımla Kıbrıs Vatandaşlığı düzenlemeleri gereğince Kıbrıs’ta sürekli olarak en az 500,000 € değerinde mülk sahibi olmanız gerekmektedir.

  • Kombine Yatırımlar

Yatırımcılar toplam 2 milyon € değerinde yatırımı farklı araçlar üzerinden de gerçekleştirebilir. Kıbrıs’taki Gayrimenkul, iş veya finansal varlık yatırımları, yatırımla vatandaşlık programı kapsamında Kıbrıs vatandaşlığı almaya hak kazanmak isteyen yatırımcılar için uygun olacaktır.

Kombine yatırım seçeneği çerçevesinde yatırımcılar Kıbrıs Maliye Bakanlığı tarafından sunulan hisse senetlerine en fazla 500,000€ tutarında yatırım yapabilir.

Bu yatırım seçeneği kapsamında en az 500,000€ tutarında Kıbrıs mülk yatırımı da yapılması gerekecektir. Yatırımla Kıbrıs Vatandaşlığı düzenlemeleri gereğince Kıbrıs’ta sürekli olarak en az 500,000 € değerinde mülk sahibi olmanız gerekmektedir.

AIM Capital Partners'la görüşün

Koşullar

İlk aşamalarda ana başvuru sahibinin başarılı bir şekilde Kıbrıs vatandaşlık programına başvurabilmesi için gerekli tüm yatırımları yapması beklenir. Tüm gayrimenkul incelemeleri ziyaret öncesinden ayarlanmalıdır. Ana başvuru sahibi ve eşinin (varsa) de Kıbrıs’a seyahat ederek biyometrik verileri sunması ve Kıbrıs Kalıcı İkametgâh İzni başvurusu yapması gerekir. Bu aşamadan sonra AIM Capital Partners vatandaşlık başvurusunu hazırlayacak ve İçişleri Bakanlığı’na iletecektir.

İçişleri Bakanlığı birkaç inceleme kurumu ile irtibata geçerek her bir başvuru sahibi için detaylı özgeçmiş kontrolü yaptıracaktır. Bu sürecin tamamlanması 3 ay sürmektedir.

Başvuru başarılı olduğu takdirde AIM Capital Partners vatandaşlık sertifikası ve pasaport başvurularını yürütecektir. Pasaportlar ve vatandaşlık belgeleri İçişleri Bakanlığı’na başvuru yapıldıktan altı ay sonra verilecektir. Küçük ve yetişkin bakıma muhtaç kişiler ana başvuru sahibi vatandaşlık belgelerini aldıktan sonra başvuru yapabileceklerdir.

Finansal yatırıma ek olarak başvuru sahiplerinin aşağıdaki koşullara da uyması gerekecektir:

  • Geçerli bir pasaportu olmalıdır.
  • Beyan edilen yatırım fonlarının kaynağını ve varlığını gösteren belgeler sağlanmalıdır.
  • Başvuru sahibinin sabıka kaydı olmadığını gösteren belge sunulmalıdır.
  • Başvuru sahibinin AB sınırları içerisinde mülk dondurma cezası almamış olması gerekmektedir.
  • Başvuru masraflarının ödenmesi gereklidir

Bakıma Muhtaç Kabul Edilen Kişiler

  • Ana başvuru sahibinin eşi.
  • Ana başvuru sahibinin 18 yaşından küçük çocukları.
  • Onaylanmış bir yükseköğretim kurulunda tam zamanlı eğitim alan 18-28 yaş arasındaki ve sadece ana başvuru sahibi tarafından desteklenen çocuklar.
  • Fiziksel veya mental olarak engelli ana başvuru sahibi çocuğu. Bakıma muhtaç kişinin tamamen ana başvuru sahibine bağımlı olması gerekir.
  • Ana başvuru sahibiyle birlikte yaşayan ve yalnızca ana başvuru sahibi tarafından desteklenen, ana başvuru sahibinin ebeveynleri veya büyük anne ve babaları.

Başarılı bir başvuru sahibi, aşağıdaki ülkelere vizesiz veya varışta vize ile seyahat edebilecektir:

  • Andorra
  • Arnavutluk
  • Anguilla
  • Antigua ve Barbuda
  • Arjantin
  • Ermenistan
  • Aruba
  • Avusturya
  • Bahamalar
  • Bangladeş
  • Barbados
  • Belçika
  • Belize
  • Bermuda
  • Bolivya
  • Bosna Hersek
  • Botsvana
  • Brezilya
  • Brunei
  • Bulgaristan
  • Kamboçya
  • Kanada
  • Cape Verde
  • Cayman Adaları
  • Şili
  • Kolombiya
  • Komorlar
  • Kosta Rika
  • Hırvatistan
  • Çek Cumhuriyeti
  • Danimarka
  • Cibuti
  • Dominika
  • Dominik Cumhuriyeti
  • Ekvador
  • Mısır
  • El Salvador
  • Estonya
  • Falkland Adaları
  • Fiji
  • Finlandiya
  • Fransa
  • Gürcistan
  • Almanya
  • Cebeli Tarık
  • Yunanistan
  • Grenada
  • Guatemala
  • Haiti
  • Honduras
  • Hong Kong
  • Macaristan
  • İzlanda
  • Endonezya
  • İrlanda
  • İsrail
  • İtalya
  • Jamaika
  • Japonya
  • Ürdün
  • Kenya
  • Kuveyt
  • Kırgızistan
  • Litvanya
  • Lebanon
  • Lihtenştayn
  • Litvanya
  • Lüksemburg
  • Makao
  • Madagaskar
  • Makedonya
  • Malavi
  • Malezya
  • Maldivler
  • Mali
  • Malta
  • Morityus
  • Meksika
  • Moldova
  • Monako
  • Karadağ
  • Montserrat
  • Fas
  • Mozambik
  • Namibya
  • Nauru
  • Nepal
  • Hollanda
  • Yeni Zelanda
  • Norveç
  • Umman
  • Panama
  • Paraguay
  • Peru
  • Filipinler
  • Polonya
  • Portekiz
  • Reunion
  • Romanya
  • Samoa
  • San Marino
  • Senegal
  • Sırbistan
  • Seyşeller
  • Singapur
  • Slovakya
  • Slovenya
  • Güney Afrika
  • Güney Kore
  • Güney Sudan
  • İspanya
  • Sri Lanka
  • Saint Kitts ve Nevis
  • St Lucia
  • St Maarten
  • St Vincent ve Grenadinler
  • Svaziland
  • İsveç
  • İsviçre
  • Tayvan
  • Tacikistan
  • Tanzanya
  • Tayland
  • Togo
  • Tonga
  • Trinidad ve Tobago
  • Türkiye
  • Uganda
  • Ukrayna
  • Birleşik Krallık
  • Uruguay
  • Vatikan Şehri
  • Venezuela
  • Zambiya
  • Zimbabve

All content copyright © AIM Capital Partners