Tel: +44(0)2032876013 / Email: info@aimcapitalpartners.com
Antigua and Barbuda

Antigua ve Barbuda Yatırımla Vatandaşlık Programı

Antigua ve Barbuda yatırımla vatandaşlık programı 2013 yılında başlamıştır ve Yatırımla Vatandaşlık Yasasında yer alan hükümler ile yönetilmektedir. Bağış ve gayrimenkul yatırımı seçenekleri vatandaşlık almak için kullanılan en popüler yöntemlerdir. Antigua ve Barbuda eski bir İngiliz kolonisi olup, Commonwealth ülkelerinden birisidir. 365 adasıyla tanınan ülkenin 81,000 gibi nispeten düşük bir popülasyonu bulunmaktadır.

  • Şengen ülkeleri, Birleşik Krallık, Hong Kong ve Singapur dahil olmak üzere 134 ülkeye vizesiz seyahat.
  • 5 yıl boyunca 5 gün ikamet gereksinimi.
  • Mülakat gereksinimi bulunmamaktadır
  • Dil gereksinimi bulunmamaktadır
  • Antigua ve Barbuda’da ikamet edebilir ve çalışabilirsiniz.
  • Sınırlı vergilendirme: varlık, hediye, yabancı gelir veya sermaye geliri vergileri bulunmamaktadır.
  • Tamamen gizli başvuru süreci.
  • Eğitim veya çalışma tecrübesi gereksinimi bulunmamaktadır
  • Ülkenin yaklaşık 81,000 popülasyonu bulunmaktadır.
  • Antigua and Barbuda’nın başkenti St Johns’dur.
  • Uluslararası havaalanından New York, Toronto, Londra ve Miami’ye doğrudan uçuşlarla uluslararası finans merkezlerine ulaşılabilmektedir.
  • Ada West Indies ulusal takımının uluslararası kriket stadyumuna ev sahipliği yapmaktadır.
  • Antigua ve Barbuda adası uluslararası tanınmışlığı olan tıp okullarına ev sahipliği yapmaktadır: American University of Antigua ve University of Health Science Antigua.
  • Antigua ve Barbuda, eski bir İngiliz kolonisi olup, Commonwealth ülkelerinden birisidir.
  • Antigua ve Barbuda Yatırımla Vatandaşlık birimi (CIU) programın yürütülmesinden sorumludur. CIU hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz bağlantıya tıklayabilirsiniz: www.cip.gov.ag.

Turizm ve finansal hizmetler sektörleri ülkenin GSYH’sinin en önemli kalemleridir. Antigua ve Barbuda aynı zamanda petrol, ulaşım ve elektronik ekipman ihracatı da yapmaktadır. Adanın resmi para birimi ABD Dolarına endeksli Doğu Karayipler Doları’dır.

Bedava Bilgi Formu indirin

Daha çok öğrenmek için bilgi formumuzu okuyun.

Tıklayarak, Bizim gizlilik poliçemizi kabul etmiş olursunuz.

Yatırım Seçenekleri

Antigua ve Barbuda Yatırımla Vatandaşlık Programı 2013 yılında başlatılmıştır ve Yatırımla Vatandaşlık Yasası 2013 çerçevesinde yürütülmektedir.
Vatandaşlık başvurusu yapmak isteyenlerin aşağıdaki üç seçenekten birini seçmesi gerekmektedir:

  • Devlet fonuna bağış
  • Gayrimenkul yatırımı
  • İş Yatırımı

Devlet Fonuna Bağış (Kategori 1)

Tek Başvuru

  • Gerekli Bağış: 100,000$
  • İnceleme Masrafı: 7,500$
  • Devlet Masrafı: 25,000$

Başvuru Sahibi ve Eşi

  • Gerekli Bağış: 100,000$
  • İnceleme Masrafı: 15,000$
  • Devlet Masrafı: 25,000$

Aile (2 yetişkin ve 2 çocuk)

  • Gerekli Bağış: 200,000$
  • İnceleme Masrafı: 19,000$
  • Devlet Masrafı: 100,000$

Devlet Fonuna Bağış (Kategori 2 – Yalnızca 3 veya daha fazla bakıma muhtaç kimsesi olanlar için geçerlidir)

FAile (2 yetişkin ve 3 çocuk)

  • Gerekli Bağış: 125,000$
  • İnceleme Masrafı: 21,000$
  • Devlet Masrafı: 40,000$

Aile (2 yetişkin ve 4 çocuk)

  • Gerekli Bağış: 125,000$
  • İnceleme Masrafı: 23,000$
  • Devlet Masrafı: 55,000$

Aile (2 yetişkin ve 5 çocuk)

  • Gerekli Bağış: 125,000$
  • İnceleme Masrafı: 25,000$
  • Devlet Masrafı: 70,000$

* Masraflar farklılık gösterebilir

Gayrimenkul Yatırımı

Tek Başvuru

  • Gerekli Yatırım: 200,000$
  • İnceleme Masrafı: 7,500$
  • Devlet Masrafı: 50,000$

Başvuru Sahibi ve Eşi

  • Gerekli Yatırım: 200,000$
  • İnceleme Masrafı: 15,000$
  • Devlet Masrafı: 50,000$

Aile (2 yetişkin ve 3 çocuk)

  • Gerekli Yatırım: 200,000$
  • İnceleme Masrafı: 21,000$
  • Devlet Masrafı: 65,000$

İş Yatırımı

Tek Başvuru

  • Gerekli Yatırım: 1,500,000$
  • İnceleme Masrafı: 7,500$
  • Devlet Masrafı: 50,000$

Başvuru Sahibi ve Eşi

  • Gerekli Yatırım: 1,500,000$
  • İnceleme Masrafı: 15,000$
  • Devlet Masrafı: 50,000$

Aile (2 yetişkin ve 3 çocuk)

  • Gerekli Yatırım: 1,500,000$
  • İnceleme Masrafı: 21,000$
  • Devlet Masrafı: 50,000$

Masraflar farklılık gösterebilir. Başvuru sahipleri onaylanmış bir işe 5,000,000$ değerinde ortak yatırım da yapabilirler. Bu seçenek bir veya daha fazla kişi ile iş yatırımı yapmak isteyenler için idealdir.

AIM Capital Partners'la görüşün

Süreç

  • Her bir başvuru sahibi için Dominika vatandaşlık programına uygunluğu görmek adına ön inceleme yapılacaktır.
  • İlk inceleme aşamasını geçen başvuru sahiplerinden depozito ödemesi yapmaları istenecektir.
  • AIM Capital Partners, tüm belgelerin doğru bir şekilde hazırlanmış olduğundan emin olmak için müşterilerin tüm belgeleri taratarak müşteri ilişkileri yöneticisine iletmesini talep edecektir. Süreç boyunca müşteriye yardımcı olunacaktır.
  • Bu aşamadan sonra ekibimiz başvurunuzu hazırlayacak ve vatandaşlık birimine aktaracaktır.
  • AIM Capital Partners, başvuru gönderilmeye hazır olduğunda gerekli ödemelerin yapılmasını talep edecektir.1-2 hafta içerisinde bilgilendirme mektubu birimden şirkete ulaşacaktır.
  • İçişleri Bakanlığı birkaç inceleme kurumu ile irtibata geçerek her bir başvuru sahibi için detaylı özgeçmiş kontrolü yaptıracaktır.
  • Bu sürecin tamamlanması 3 ay sürmektedir.
  • Vatandaşlık birimi inceleme sonuçlarını ve vatandaşlık başvurusunu değerlendirecektir.
  • Bu aşamadan sonra vatandaşlık birimi AIM Capital Partners’ı başvurunun sonucu hakkında bilgilendirecektir. Eğer başvuru başarılıysa, başvuru prensipte onaylanmış olacaktır.
  • Bu aşamada tüm ödemelerin yapılması gerekecektir ve tüm ödemeler yapıldıktan sonra birim vatandaşlık sertifikasını oluşturacaktır.

Genel Koşullar

  • Ana başvuru sahibinin 18 yaşından büyük olması gerekir.
  • Başvuru sahibinin iyi bir karakteri olmalıdır ve sabıka kaydı bulunmamalıdır.
  • Başvuru sahibinin sağlığı iyi durumda olmalıdır.
  • Başvuru sahibinin yatırımın tamamını yapabilmesi gerekmektedir.

Bakıma Muhtaç Kabul Edilen Kişiler

  • Ana başvuru sahibinin eşi.
  • Ana başvuru sahibinin 18 yaşından küçük çocukları.
  • Onaylanmış bir yükseköğretim kurulunda tam zamanlı eğitim alan 18-28 yaş arasındaki ve sadece ana başvuru sahibi tarafından desteklenen çocuklar.
  • Fiziksel veya mental olarak engelli ana başvuru sahibi çocuğu. Bakıma muhtaç kişinin tamamen ana başvuru sahibine bağımlı olması gerekir.
  • Ana başvuru sahibiyle birlikte yaşayan ve yalnızca ana başvuru sahibi tarafından desteklenen, ana başvuru sahibinin ebeveynleri veya büyük anne ve babaları.

Başarılı bir başvuru sahibi, aşağıdaki ülkelere vizesiz veya varışta vize ile seyahat edebilecektir:

  • Anguilla
  • Antigua ve Barbuda
  • Ermenistan
  • Aruba
  • Avusturya
  • Bahamalar
  • Bangladeş
  • Barbados
  • Belçika
  • Belize
  • Bermuda
  • Bolivya
  • Botsvana
  • Bulgaristan
  • Kamboçya
  • Cape Verde
  • Şili
  • Kolombiya
  • Komorlar
  • Kosta Rika
  • Hırvatistan
  • Küba
  • Curacao
  • Kıbrıs
  • Çek Cumhuriyeti
  • Danimarka
  • Cibuti
  • Dominika
  • Dominik Cumhuriyeti
  • Ekvador
  • Mısır
  • El Salvador
  • Estonya
  • Fiji
  • Finlandiya
  • Fransa
  • Gürcistan
  • Almanya
  • Cebelitarık
  • Yunanistan
  • Grenada
  • Guatemala
  • Guyana
  • Haiti
  • Honduras
  • Hong Kong
  • Macaristan
  • İzlanda
  • İtalya
  • Jamaika
  • Ürdün
  • Kenya
  • Letonya
  • Lübnan
  • Litvanya
  • Lüksemburg
  • Makao
  • Makedonya
  • Madagaskar
  • Malavi
  • Malezya
  • Maldivler
  • Mali
  • Malta
  • Morityus
  • Montserrat
  • Mozambik
  • Nepal
  • Hollanda
  • Norveç
  • Panama
  • Peru
  • Filipinler
  • Polonya
  • Portekiz
  • İrlanda Cumhuriyeti
  • Reunion
  • Romanya
  • Samoa
  • Seyşeller
  • Singapur
  • Slovakya
  • Slovenya
  • Solomon Adaları
  • Güney Afrika
  • Güney Kore
  • İspanya
  • Sri Lanka
  • Saint Kitts ve Nevis
  • Saint Lucia
  • Saint Maarten
  • Saint Vincent ve Grenadinler
  • Surinam
  • İsveç
  • İsviçre
  • Tanzanya
  • Togo
  • Trinidad ve Tobago
  • Tunus
  • Türkiye
  • Türkler ve Caicos Adaları
  • Tuvalu
  • Uganda
  • Ukrayna
  • Birleşik Krallık
  • Vanuatu
  • Venezuela
  • Zambiya
  • Zimbabve

All content copyright © AIM Capital Partners